Søg
  • Leif Lundstrøm

Cykelløb vs. Triathlon! the same - or not?


Mange folk siger ofte at cykling uanset disciplin er det samme. Det er det i min optik ikke.

Der er stor forskel på hvad vi træner frem i mod og specialisering. Så det mat at sammenligne linjeløb, enkeltstart, banecykling og cykling i triathlon er som at sammenligne æbler, appelsiner og bananer. Det eneste de har tilfældes er det er frugt.

For at illustrere og visualisere har jeg ovenstående indsat 2 filer. Det øverste er fra Aalborg 1/2 Ironman 90 km og nederst er fra Aulum Bike 75 km linjeløb. Længden på de 2 træninger er stort set identiske.

Dog kan man se på zone inddelingen det lilla at arbejdsintensiteten her i watt power er meget forskellige. På øverste er zone 3-4 det store procentuelle arbejde mens den nedenstående er væsentligt mere arbejde i zone 1 og 5-6 dvs. stort set restitution og øvre anaerobt og power peak arbejde.

Det skal dog siges at den sidste halve time er kørt som afkørsel efter løbet derfor selve løbet som grå skaleret zone. så perioden i zone 1 er søjle inddelt som værende større.

Kurverne viser at mit arbejde på disse to løb er meget forskellige og det vil min træning selvfølgelig gerne også skulle afskygge.

Det skal i øvrigt siges fra en triathlet som mig er alle disse power peak en hård udfordring ;0)

Ride on - power on.


32 visninger

PERSONAL COACHING  TRIATHLON  DIET AND NUTRITION  RUNNING  BIKING  STRENGTH  TRAINING PEAKS  100% INDIVIDUAL  EAT TO PERFORM  LACTATE TEST  IRONMAN  OPTIMIZING  LECTURES  RUNNING EXERCISES RUNNING TECHNIQUES POWER WATT   TRIATHLON COACH  SWIMMING  VIDEO ANALYSIS WKO4  CROSSBIKING TT

 

Tribikeruncoach - v/ Leif Lundstrøm - Fiilsvej 7 - 7500 Holstebro - Tlf.: 40156501  Mail: info@tribikeruncoach.dk