top of page

Hvorfor hyre en coach?


Mange atleter spørger sig selv om det er pengene og besværet værd? samt om det overhovedet har en effekt at hyre en coach? Mit korte svar er ja, først tænker du penge?, et forløb hos tribikeruncoach koster ikke meget mere en 2 par løbesko, eller 2-3 aftener ude at spise i byen om året.

Jeg kan uden at blinke sige, at folk der hyre en coach hurtigt går fra ”kun” at træne til at træne detaljeret og fokuseret på det eller de løb, den enkelte nu har i kikkerten. I Tribikeruncoach får du individuelt og struktureret træningsplan tilpasset din hverdag. Desuden ugentligt udarbejdet program via elektronisk Trainingpeaks til computer eller app, fri kommunikation via mail, sms eller telefon. Samt tilpasning af program alt efter progression eller behov såsom f.eks. pludselige problemer eller skader.

Få Struktur over din træning

For mange atleter, er planlægningen og strukturering af deres træning, det sværeste skridt. Der er mange komponenter involveret i, hvordan du forbereder dig bedst muligt. Faktorer som erfaring, målresultater, tid til at træne mm. Typiske problemstillinger kunne lyde, hvor længe skal din grundtræning være? Hvor længe skal din opbygningsperiode være? Du kan helt sikkert arbejde på at håndtere alt dette selv, men det kan frustrerende. Så lad en have det forkromede overblik og du kan koncentrere dig om din træning.

Motivation til at yde eller nyde

For at opnå et mål eller drøm må alle, lige meget, hvor stort et talent man kunne være, yde en indsats. Træning, selv om den er effektiv, stiller krav til din motivation. med en coach til at opmuntre dig på og skubbe dine grænser kan gøre hele forskellen. En coach skal både kunne udfordre dig i træningen samt kunne få dig til at holde igen i perioder.

Videregive viden og erfaringer

I dagens verden kan vi få viden alle steder fra, der er utrolig mange veje som fører til Rom, hvad skal man tro på og skal man bare prøve lidt af hist og her? At skulle udvælge fra de mange informationer omkring træning kan være tidskrævende og stressende. En træner skal guide og rådgive dig både på baggrund af egne erfaringer, men også gennem dokumenteret videnskab omkring træning. Du skal kunne stille spørgsmål og kunne få afklaret disse. Det er vigtigt for Tribikeruncoach at man ikke bare er atlet, men også opnår større viden om træning og hvorfor vi gør, som vi gør.

Reduce risikoen for overtræning og skader

Træning kan være vanedannende, overtræning og skader kan optræde. Med en coach til at overvåge din daglige træning, samt din generelle sundhed, reducere du risikoen for overtræning og skader. En træner skal kunne observere dine træningsdata og med udgangspunkt i din trænings baggrund, kunne styre din træningsbelastning og justere op eller ned under træningsforløbet. I tribikerucoach benytter vi Trainingpeaks til overvågning af din daglige form og udtrætning samt tager vores fysioterapeutiske baggrund med i bagagen.

Bliv tids effektiv

Dette er et område, hvor en coach kan hjælpe mest. De fleste atleter har begrænset tid til at træne, så nøglen er, at din træning tilpasses efter dine behov og hverdag, og ingen tid er spildt. Under en uvildig ekspert til at en udarbejde træningsplanlægning, som virker i din tidsplan og direkte udfordrer dine styrker og svagheder. Målet er at kunne rykke dig til det næste niveau uden at spilde din tid.

Det store overblik

At kunne analysere et løb, udarbejde en sæsonplan, vurdere egne styrker og svagheder, kan være vanskeligt for mange atleter. Det er her, en coach ikke kun sparer tid, men også dine frustrationer. En coach opgave er at holde overblikket i det store perspektiv, så du som atlet kun skal bruge energien på din træning, hvile og ernæring.

Tribikeruncoach opfordrer dig til at drømme større end nogensinde for 2016, og mange atleter vi arbejder med vil være enig i, at arbejdet med en coach kan være den smarteste skridt, du kan tage hen imod at nå disse mål. Du er mere end velkommen til at kontakte mig for spørgsmål og uddybende spørgsmål. Lad os samme gøre det umulige, muligt.


Udvalgte indlæg
Seneste indlæg
bottom of page