Hvordan sætter jeg mig mål for den kommende sæson del 1?

September 11, 2015

 

 

Hvad drømmer du om at opnå I sæsonen 2016? Jeg mener hvad drømmer du inderst inde om? Måske er målet at deltage i din første triathlon, måske vinde et lokalt marathon løb eller kvalificere dig til Hawaii Ironman. Der er lige så mange drømme og målsætninger som der er atleter derude.

Det lyder simpelt ikke, sæt dig et mål, drøm stort og alt går i opfyldelse. Hvis bare dagdrømme altid blev til virkelighed, så vil vi alle stå øverst på podiet og være olympiske - eller verdens mestre!

 

Det at sætte sig mål, starter i vores sind. Det er vigtigt at vores mål er realistisk, men samtidigt skal det ikke være ”for let at op”, men derimod kunne udfordre os både fysisk og psykisk. Når målet skal defineres kan SMART princippet være fornuftigt at tage i brug.

 

  1. Specifikt – hvad er det helt præcist, du vil opnå?

  2. Målbart – hvornår er er målet opnået, gerne noget målbart?

  3. Attraktivt – hvorfor gider du at kæmpe for at nå det her mål?

  4. Realistisk – har du faktisk de ressourcer, der skal til for at nå målet?

  5. Tidsbestemt – hvornår er din deadline 1 år frem eller 5 år?

Vælg det rette mål.

 

Det er vigtigt at du er passioneret og drives mod dit mål, ofte ”kommer” man bare til at tilmelde sig fordi vennerne gør det. Du skal tænke på, at du kommer til at bruge tid, energi og penge på at nå det, så hvorfor ikke gøre det du vil? Race dag præstationer drives selvfølgelig at form, forberedelse men også om vi virkelig er passioneret og drevet af slut målet, Er vi ikke det kan det være for let bare at give op eller finde undskyldninger.

 

Et slut mål kunne være” jeg vil gerne gennemføre Ironman København på 9 timer, dette er et meget præcist mål. Så nu er det tid til at sætte sig procesmål.

 

Proces mål er målepunkter på din vej mod målet, så ønsker du f.eks. at din cykel tid bliver 5 timer på en ironman, hvilket kræver 36 km/t i gennemsnit, så bliver du nødt til i din træning at lave intervaller i race pace eller hurtigere. Dette kunne være et proces mål. Andre proces mål kunne være hyre en coach, sænke din fedtprocent.

 

Opnåelse af dine opstillede procesmål giver dig tro og selvtillid i din fremadrettet træning.

Så nu er det tid til at sætte sig mål for fremtiden, Du skal have alt mulig held og lykke I processen, men husk du skal tro på dit slut mål for at kunne opnå det.

 

Del 2 som snart kommer på bloggen omhandler, hvordan du med din planlægning kan opnå en progressiv fremgang i din træning og idræt. Så følg med.

Please reload

Udvalgte indlæg

Artikel fra magasinet TRIATHLON

August 18, 2015

1/2
Please reload

Seneste indlæg

October 19, 2017

March 27, 2017

December 1, 2016

Please reload

PERSONAL COACHING  TRIATHLON  DIET AND NUTRITION  RUNNING  BIKING  STRENGTH  TRAINING PEAKS  100% INDIVIDUAL  EAT TO PERFORM  LACTATE TEST  IRONMAN  OPTIMIZING  LECTURES  RUNNING EXERCISES RUNNING TECHNIQUES POWER WATT   TRIATHLON COACH  SWIMMING  VIDEO ANALYSIS WKO4  CROSSBIKING TT

 

Tribikeruncoach - v/ Leif Lundstrøm - Fiilsvej 7 - 7500 Holstebro - Tlf.: 40156501  Mail: info@tribikeruncoach.dk