top of page

Hvorfor og hvordan kan en laktat test gøre mig bedre?

 

En lille løbsberetning fra Berlin maraton

 

Ca. 3 uger før Berlin Maraton var jeg, som de 12 andre gange jeg har løbet maraton, utrolig usikker på mit niveau og dermed mit tempo. Jeg valgte derfor at gennemgå en laktattest hos Flex Fysioterapi ved Leif Lundstrøm, og testen viste, at jeg med mit nuværende niveau har potentiale til at løbe en tid lige under 2.40.

 

Jeg valgt at stole fuldt ud på testen og stillede således til start i Berlin med uret og pulsen indstillet med data fra den forudgående laktattest, og med en rigtig god mavefornemmelse af, at mit mål om at løbe 2.40 nok skulle lykkes!

 

Starten gik, og i modsætning til mine tidligere løb fokuserede jeg denne gang 100 procent på pulsen og lod mig ikke stresse af tempoet. Pulsen kom hurtigt på det niveau Leif havde rådet mig til at løbe med, og da jeg passerede ½ maraton, tjekkede jeg for første gang tiden og kunne konstatere, at uret helt perfekt sagde 1.19.38. Det det føltes stadig utroligt let.

 

Anden halvdel havde jeg stadig fuldstændig styr på pulsen, og jeg ramte vist det man kalder ”Runners High”. Først ved 38 km, hvor vi kom til et stykke med let modvind og en lille stigning, begyndte det for alvor at blive hårdt. Jeg kæmpede mig igennem de sidste 4 km og sluttede på tiden 2.40.32.

 

Efter at være kommet i mål kunne jeg konstatere, at jeg havde forbedret min PR med 2 min og 15 sek, jeg havde løbet med en puls der konstant lagde på 85 - 86 % HRR, og sidste men ikke mindst havde jeg en fantastisk løbeoplevelse uden på nogen måde at ramme ”muren” :o)

 

Fremadrettet kommer jeg til at bruge resultaterne af Laktattesten rigtig meget i min daglige træning, og forhåbentligt kan den rigtige træning blive den afgørende faktor i mine bestræbelser på at løbe maraton på 2.36 i løbet af 2013…

bottom of page