top of page

Dynamisk - Betydning for mig og tanker


Dynamisk adjektiv, Ordet dynamisk betyder kort og godt for mig at ting er i bevægelse. Dvs. når jeg støder til noget eksempelvis et menneske så giver denn påvirkning jeg kommer med en påvirkning den ene eller anden vej, noget som igen skaber en bevægelse en anden vej eller retning osv.

Det dynamiske har stor betydning i forhold til min coaching. Det betyder som ofte skrevet og italesat at mine træningsplaner og skabeloner bliver tilpasset og justeret til den enkelte atlet, skulle det ikke altid være sådan. JO i min tankegang, ingen mennesker er ens og heldigvis for dette. Nogle har et stort grundlag og baggrund for at opnår yderligere fremgang idrætsmæssigt, mens andre komme med ingen eller lille grundlag. Derfor kan vi ikke trække standard skabeloner need over hovedet på alle. Det havde ellers været nemt hvis vi kunne lave et program som alle kunne benytte. MEN ville det være udfordrende, tiltalende, stimulerende for den enkelte ?

Dynamiken i Tribikeruncoach er at der hele tiden bliver justeret f.eks. pga. udvikling, formfremgang, staunering eller yder faktorer som familie - og arbejdsliv. Desuden skal mine atleter kunne stille spørgsmål til træningen, skader eller andre problematikker som de ønsker. Dog blander jeg mig ikke i andres arbejde. Det vil f.eks. sige hvis en atlet spurgte hvad jeg syntes om deres fysioterapeuts behandling. Så forholder jeg mig anonymt da jeg ikke vil stille mig på tværs af andre fagfolk.

Så hos tribikeruncoach har vi derfor også en maksimal limitering på tilgang af atleter da der skal være tid til den enkelte. det er jo ikke kun en træningsplan, men lige så vigtigt sparring, samarbejde og justering som der skal være plads til.

I morgen er der Hawaii Ironman som er årets absolutte hype i Triathlon verdenen, jeg ser altid frem til et race med deltagelse af de bedste professionelle i verden og håber de laver en fest. Øen emmer af spænding og mange års historie men man skal også tænke på at stævnet er samme distance som mange ironman 3800-180-42,195 so its just another race. Dog med lidt ekstra medie bevågenhed. Men også et udtryk for at atleter ikke absolut behøver at ændre al deres normale race setup.

Der var jo en klog mand som en gang sagde "never changes a winning team" Det kan man godt have med i sine tanker.

But anyway enjoy the show, og især fuld gas til alle de danske atleter på øen.


Udvalgte indlæg
Seneste indlæg
bottom of page